Tuesday, July 29, 2008

Selamat Datang

Salam perkenalan kepada semua blogers .Semua dijemput menyertai blog saya dalam apa jua topik dan isu. wassalam

6 comments:

MUHAMMAD AZLI SHUKRI said...

selamat datang...nanti bila suda ada entri izinkan saya link blog saudara..

add said...

Terima ksih dan dipersilakan dengan penuh rasa hormat dan tanggunjawab.wassalam

utohkacil said...

sdr add

Anda adalah jenis manusia yg mati sebelum berjuang.

Anda sedar atau tidak, lebih 50 tahun UMNO menerajui pemerintahan negara, bangsa melayu dah jadi 'third class citizen'.

Keruntuhan moral anak2 muda kita semakin men jadi2.

Kita sudah hampir ketandusan genarasi pelapis.

Lihat sahaja di P.Pauh, mana ada calun UMNO yg layak untuk menentang DSAI?

UMNO telah GAGAL.

Yg berjaya hanya pemimpin2 dan pecacai2 nye kaya raya banyak harta wang ringgit ber juta2

add said...

Terima kasih diatas pendapat utohkacil...
Saya sedar kerana UMNO lah negara kita selama 50 tahun aman damai kecuali 13 mei 1969 itu pun disebabkan umno lah tanah air sewaktu itu boleh aman.

Harus diingat anda berada dalam "zon selesa" selepas selama lebih 50 tahun pemimpin umno menerajui malaysia,semua yang utohkacil nak, saya rasa semuanya dapat walaupun bukan dari pemimpin umno,,tetapi hasil kesepakatan pimpinan umno.

Kalau zaman DR.M orang Cina cukup takut dengan beliau, tapi kalaulah 16 September 2008 menjadi realiti oleh pakatan rakyat...saudara utohkacil harus sedar dan ingat serta renung-renungkanlah sejenak dari lena...

PM dan kewangan:DSAI,
TPM & Pertahanan :LIM kit siang, KDN:Karpal sing,
Menteri diJPM Gobalaskrishnan,irene fernandeze,tian chua,teck lee..

So mana perjuangan DSAI untuk orang melayu... mana menteri kabinet dikalangan pemimpin melayu dari PAS,PKr???? kalau setakat jadi menteri pertanian ke,,apa ke tak guna wahai utohkacil....

Barisan belakang DSAI adalah pembunuh MELAYU kita yang sebenarnya.... Kalau undi tidak percaya dilakukan keatas DSAI, siapa akan ambil alih kepimpinan negara???? siapa lagi kalau bukan Lim Kit Siang??? Percaya sangatkah saudara kepada DAP.

Dalam Islam kalau kita nak berkahwin dan memilih pasangan lebih baik kita ambil pasangan kita dari kalangan umat Islam yang paling terbawah darjatnya daripada kita mengambil dari agama lain yang paling teratas sekali darjatnya, lebih baik lah kita memilih dari kaum kita sendiri...

So jika ini berlaku iaitu LIM kit siang akan ambil alih kepimpinan bangsa melayu kita berada dimana ???? third class ke atau di kasta yang paling hina sekali saya menjangkakan,,,,

Tetapi saudara utohkacil jangan risau kami tidak akan membenarkan ini berlaku... jika keadaan ini berlaku lebih dari ISA orang DAP akan pekenakan kita bangsa melayu... cuba saudara utohkacil "play" segmen siapa sebenarnya DSAI dalam barisan pelapis .... cuba renung dan hayati....

Pasal keruntuhan moral.. kerajaan umno menyediakan kemudahan utuk semua rakyat menikmati kesenangan tetapi kita sebagai ketua keluarga,ahli keluarga leka dan tanpa segan silu memberi beban kepada kerajaan memerintah,,,, Mengawal dari keruntuhan moral remaja adalah tanggungjawab keluarga yang sebenar-benarnya nya,kerajaan hanyalah agen kepada perubahan sosialisasi penduduk dalam sesebuah negara .Ambil contoh di Kelantan gejala dadah,pil kuda dan seangkatan berleluasa kerana apa... bukan faktor sempadan dekat tetapi ramai penduduk kelantan adalah penyokong PAS. Saya tidak marah penduduk kelantan menyokong PAS malah saya bangga tetapi apabila menjadi penyokong PAS mereka ini taksub tak nak tengok berita,baca suratkhabar Harakah sahaja... kempen kempen yang dijalankan oleh media masa,cetak,elektronik adalah untuk semua rakyat di negara kita tetapi kalau di TV langsung taknak menonton kerana dihasut oleh pemimpin parti agar memboikot sumber berita dari kerajaan.

Pasal generasi pelapis, saya menyeru agar saudara utohkacil menyertai UMNO dan bergerak sebagaimana DSAI dahulu yang diabil oleh DR.M tetapi harus diingat jangan rakus macam DSAI.. "slow and steady orang putih cakap.. "
Apabila saudara berada dalam umno bangkitkan dalam mesyuarat cawangan,usulkan dalam bahagian,serta negeri seterusnya di perwakilan peringkat kebangsaan.. saya akan menyokong penuh saudara masa itu, bukan mengampu untuk dapatkan projek..
Kalu saudara berjuang melalui pakatan rakyat kesannya seperti yang saya huraikan spt diatas la... so saya mintak janganlah...

Mengenai calon di Permatang Pauh ,memanglah dah kawasan dia,, cuba saudara renung balik sebelum Datuk Seri Azizah melepaskan jawatan AP PM,,DSAI dengan penuh bangganya akan bertanding di BDR TUN RAZAK,, lepas beberapa hari dengan penuh bangganya SAYA AKAN BERTANDING DI KULIM KEDAH.. last-last di PERMATANG PAUH jugak yang dicari... bermoralkah seorang pemimpin macam ni,, cakap tak serupa bikin,,,

Kadang-kadanh kita tidak berada pada tempat mereka (pemimpin,pencacai umno) saya risau kalau saudara utohkacil berada ditempat mereka 2x5 atau lebih lgi (mintak -mintak jangan la).Kita sebagai orang Islam, kalau pemimpin umno yang kaya hasil saluran tidak betul.kita sama-samalah berdoa agar ALLAH akan membalas mereka-mereka ini kerana pembalasan itu datngnya dari ALLAH, kita sebagai rakyat yang kecil tetapi berkuasa harus menjalankan tugas dan tanggungjaab sebagai rakyat dan perlu mematuhi undang-undang negara..

Harus diingat,,,walaupun kita berbeza pendapat politik, MELAYU mesti bergabung demi pertahankan kedaulatan tanah air kita MALAYSIA...

Dalam UMNO walaupun ada MCA,MIC dan komponen lain, kita BN ada keputusan konsensus dan bukan keputusan nak menjaga kaum sendiri sahaja.


Wassalam...

Pok Li said...

Salam singgah. Saya link blog saudara.

Ajeem said...

salam berblog.harap entri dibuat dengan lebih kerap.anjakan paradigma amat diperlukan masa ni.t.kasih.