Monday, November 24, 2008

Agenda underground Komunis (Cina sepet).

Rencana ini adalah diterbitkan oleh sebuah majalah di London. Ditulis di dalam bahasa mandarin dan telah dialihbahasa oleh pelajar melayu yang belajar disana. Rencana ini telah disebarkan sekitar tahun 2006 dan kebenarannya telah terbukti selepas PRU12.Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita; samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia.Kita mestilah mengekalkan identiti kita.

Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus. Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu.Tetapi kita sedar dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut.Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik.

Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah.Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan. Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain. Dari kesannya jiwa Rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja. Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sana tiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.

Sebagai orang Cina tulin, saya juga berbangga dengan cara yang dilakukan oleh En. Lim Chong Eu di Pulau Pinang untuk memecah-belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian. Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu tinggi bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut. Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di lain-lain tempat selain bandar-bandar besar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Seremban, Melaka, Johor Bahru dan Kuantan. Kita orang Cina harus mara ke Alor Setar, Kangar, Kota Bharu dan Kuala Terengganu.

Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan, enjin, bank-bank serta pertanian. Alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian. Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia. Oleh kerana kita telah kukuh di bidang Antarabangsa, kita mesti menganggap bahawa saluran penyebaran am yang ada pada kita.

Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas. Orang Cina tersingkir dari kebanyakan peluang, itulah anggapan mereka. Juga bahawa kepakaran dan titik peluh kita telah tidak diberi dan mendapat ganjaran yang sepatutnya. Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku.Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah itu sebelum ianya berjaya dilaksanakan.

Dalam bidang politik, orang-orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang-orang Melayu dengan keluarnya Pas dari Barisan Nasional, keluarnya ahli UMNO ke parti KeAdilan dan semakin perpecahan itu menguntungkan kita.Saya sebagai orang Cina, sangatlah bergembira untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar.

Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka. Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang Ahli politik. Kalau kita orang-orang Cina bersatu, kita berjaya memecah-belahkan Dato' Sri Dr. Mahathir Mohamed dengan Dato' Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak.Apabila British meninggalkan Malaysia, pemerintahan adalah di tangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini kiranya disukai oleh orang Melayu sendiri. Pada keseluruhannya, mereka adalah orang-orang miskin tetapi bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu. Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberi mereka secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini. Kita akan meminta mereka supaya dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. Kita tidak akan rugi apa-apa dengan pemecahan itu, malah menguntungkan orang-orang Cina. Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya. Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepikan Dr Mahathir, Dr Abdul Rahman Yaakob dan semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga sector kerajaan.

Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah diletakkan di badan-badan berkanun. Di UDA kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri, kiranya mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita.Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang-orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjasama dengan pergerakan di bawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia.Kepada kita, caranya tidak lain sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata.

Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri.Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorang Cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurun mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya orang-orang Melayu kerana saya tidak pernah ingat harga buah Kurma diturunkan menjelang Hari Raya.Pemimpin-pemimpin Melayu bertujuan untuk menolong orang-orang melayu dalam rancangan Malaysia ke-7.

Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Di sebaliknya, apabila mereka hendak memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, parit, pemotongan pokok, penyediaan tanah dan lain-lain.Segala bentuk pembangunan akan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina, yang juga bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah. Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudah pun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing.Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang-orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang-orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah disambung terus kepada orang-orang Melayu ini dan akan mengenepikan orang-orang Melayu lain daripada memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.

Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan, Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang kita akan memasukkan mereka di sektor-sektor Swasta yang mengandungi 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh kerana keadaan ini, kerajaan sekarang ini yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran. Petani-petani yang terdiri dari 75% orang-orang Melayu terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin oleh kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak boleh dipercayai lagi.

Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka. Ini kita pastikan lakukan dengan usaha bersama antara sektor swasta atau kerajaan.Beberapa di kalangan Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general bodoh.

Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita boleh ketepikan pasukan tentera ini. Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan belang kita yang sebenar. Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam atasan dan saya tahu apa yang ada di dalam otak mereka dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya, pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka.Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengapi-apikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidakstabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang-orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.

Penulis asal: Oleh Dr. Ng. Seng.Ulasan artikel:
TAJUK ASAL: 'BERSATULAH KAUM CINA'

BANGUN BERSATULAH MELAYU

Rencana tersebut telah disebarkan sekitar tahun 2006 untuk memberitahu kaum Cina supaya bersedia sebelum Piliharaya Ke12 2008, dan kini ternyata kebenarannya telah terbukti.
Lihat, baca dan kaji segala maklumat terkini setelah kaum Cina menguasai pentadbiran dibeberapa negeri yang jatuh ketangan mereka pada PRU12 yang dibantu oleh PKR, PAS dan beberapa orang Melayu walaupun beberapanya dari parti Melayu-UMNO yang digula-gulakan kononnya untuk perubahan sanggup berselongkol dengan mereka sehingga sanggup menghina dan melemahkan pemimpin tertinggi Melayu dan akan berterusan sehingga cita-cita mereka tercapai. Kejayaan pertama kaum Cina yang dibantu oleh orang PAS, PKR dan beberapa Melayu-UMNO adalah berjaya menimbulkan keraguan terhadap kepimpinan Abdullah Badawi sehingga memaksa beliau melepaskan jawatan PM kepada DS Najib pada Mac 2009. Kini telah menjadi kenyataan akan muslihat kaum Cina yang telah menggerakkan kuasa politik dalaman mereka apabila Melayu di akar umbi berjaya dilemahkan, begitu juga kekuatan ekonomi kaum Cina sehingga Melayu dihimpit kesempitan.

Tujuannya adalah untuk melemahkan Kerajaan Melayu khasnya dan bangsa Melayu amnya.Perhatikanlah permintaan-permintaan mereka kini sehingga sanggup memperlekeh maruah Melayu dan mencabar agama Islam. Dajjalnya pemimpin Melayu PAS dan PKR ialah menyokong dan membantu kaum Cina untuk bersama-sama melemahkan kuasa Melayu. Mereka diternak oleh kaum Cina sama semacamana mereka kaum Cina menternak BABI, dikandang, dijaga, diberi makan, dibelai, dibanggakan dan dijual. Untungnya adalah kaum Cina. Apabila kuasa mereka sudah berada dalam genggaman kemudiannya tidak mustahil Melayu PAS, PKR juga akan ditendang macam anjing belaan mereka dirumah dan jika tidak diperlukan akan dilepaskan menjadi anjing liar menyalak siang dan malam sehingga menganggu ketenteraman.Tidak dinafikan bahawa ada golongan Melayu yang juga "Sepet" (yang hanya melihat sebelah mata) dan "tidak ada akal @ BODOH" yang akan mengatakan isu ini sebagai "rasis", silakan. "Siapa yang hendak menolong bangsa Melayu kalau bangsanya sendiri". Sanggupkah ANDA sebagai MELAYU melihat BANGSA ANDA meminta-meminta dari kaki kaum Cina kelak?.


Ia adalah bertujuan untuk menyedarkan bangsa Melayu akan permainan pemimpin Cina dan kaum Cina terutamanya DAP yang akan menggugatkan bangsa Melayu supaya peka akan matlamat cita-cita mereka. Mereka mempunyai matlamat dalam segala bentuk baik dalam perniagaan, pendidikan, politik, bangsa, sejarah, kemasyarakatan, sosio-ekonomi, pendapatan, pentadbiran, undang-undang dan macam-macam lagi yang berkaitan dalam menguatkan sesama kaum Cina. Mereka bertindak bersama dalam menjayakan matlamat mereka dan amat kurang bagi bangsa Melayu.

Kaum Cina melihat segalanya dari sudut kuasa politik dan mereka tahu akan kekurangan kuasa politik Melayu baik dari segi perniagaan, pendidikan, politik, bangsa, sejarah, kemasyarakatan, sosio-ekonomi, pendapatan, pentadbiran, agama dan dll kerana kebanyakan Melayu terutama generasi baru hanya memikirkan dan melihat politik hanya dari satu sudut sahaja. Kuasa politik terutama bangsa Melayu haruslah menguasai dan merangkumi aspek intelektual dan spiritual dan bukanlah hanya pada satu sudut sahaja kerana ianya berkaitan diantara satu aspek dengan espek yang lain. Itulah yang Melayu perlu MELIHAT dalam memahami dan mempelajari mengenai kuasa politik jika ingin memperkukuhkan bangsa Melayu dan dalam masa yang sama dapat menangkis isu-isu propaganda yang dibangkitkan oleh kaum Cina dan talibarut dengan rujukan dan fakta.Kepada kaum Melayu Malaysia silalah saudara/saudari meneliti akan hakikatnya dan merenung sejenak jauh ke hadapan akan nasib bangsa kita. Tidak mustahil dalam jangka masa pilihanraya PRU13 akan datang, segala hasrat dan cita-cita tersebut akan dapat dibuktikan kepada kita semua.

Memandangkan kepada jumlah pengundi baru di Malaysia yang meningkat dari 7 juta kepada 20 juta pengundi baru pada PRU13, hampir-hampir separuh darinya terdiri dari bangsa Cina. Kita sebagai anak pribumi Malaysia Jati, wajiblah menginsafi dan bertindak cepat sebelum nasi menjadi bubur. Sedarlah, insaflah, bangunlah bersatu, pada menjalani kesedaran pertaruhan ini. Janganlah diabaikan.Ingatlah kebangkitan kamu di hari ini walaupun kecil akan dapat menghindarkan kehancuran agama, bangsa dan tanah airmu BUMI MALAYSIA.

Jangan biarkan generasimu dan anak buahmu di hari kemudian menangis tersedu sendirian. Jangan biarkan ayam mati kelaparan di kepuk sendiri dan itik kehausan di kolam sendiri. Nenek, ibumu dan bapamu yang telah lewat usianya itu tidak mungkin boleh dijaga atau disedarkan lagi. Hanya kamu golongan yang bersemangat waja ini saja yang boleh memainkan peranan ini. Panjangkan salam kesedaran ini kepada saudara-maramu yang lain demi bagi melindungi maruah bangsamu dan agamamu. Bangkitlah dari sekarang sebelum terlambat.

"BANGUN MELAYU, ISLAM DAN PERTIWI".

Dipetik dari Suara Politik.com @ Utusan Che Moq

3 comments:

add said...

Che Moq, atas kesilapan teknikal komen dari anda ter"delete".
Dan saya mohon maaf kerana typing error semasa menulis nama anda.

ae_zin said...

bukan benda baru kenyataan atau surat tersebut yang didakwa ditulis oleh orang cina. terima kasihlah atas peringatan tersebut. yang pastinya sejak dulu, begitulah tektiknya. bila agak kalah je, buat sesuatu yang bakal membuatkan melayu kembali kepangkuan.
walaupun semua tahu, kegagalan melayu dan segala dasar yang ingin memertabatkan melayu (DEB, Bahasa,ekonomi dsbnya) GAGAL kerana sikap dan petualang parti yang didominasi melayu yang kononya memperjuangkan kedaulatan melayu. Sebab terlalu lama mendominasi masyarakat melayu dan hidup atas nama memperjuangkan melayu (mengambil peluang dan keuntungan peribadi dan menggadai maruah) maka segala kepentingan bangsa dan ugama tergadai.
sejak dulu hanya umno yang memerintah dan segalanya keputusan dan dasar pentadbiran dibuat u,mno, so perlukah kita salahkan orang lain???

add said...

Salam saudara ae_zin;

Terima kasih kerana melawat blog kompilasi saya. Insan macam saudara la yang perlu masuk UMNO untuk membanteras salahlaku pemimpin dan memperjuangkan nasib Melayu melalui sebuah parti yang dominan di Malaysia. Dalam perjuangan kita mesti sanggup berkorban demi agama,bangsa dan negara.

Kita tidak salah kan orang lain, cuma dalam berpolitik kita boleh berlainan fahaman politik tetapi demi perpaduan kaum seharusnya kita bersatu tanpa mengira fahaman politik sebagaimana kaum cina yang amat bijak dan licik berpolitik. Jadikan lah DSAI macam Mc Cain di US apabila kalah kepada BO terus merapatkan hubungan dengan pemimpin kerajaan demi membangunkan negara mereka. Kita di Malaysia macam mana di pihak pembangkang, yang tahu hanyalah guna ikut "belakang" sahaja. Bukan kan "guna ikut belakang " tak elok dan tak manis dipandang orang?