Friday, December 5, 2008

Tukar Nama?????????

Menjelangnya Hari Raya Haji atau lebih dikenali sebagai Hari Raya Korban, maka dengan ini kita sebagai anak bangsa melayu seharusnya berkorban "Marilah kita sama-sama mendesak kerajaan agar menukar kembali nama negara kita yang ada sekarang kepada yang asalnya iaitu Semenanjung Tanah Melayu". Jangan lah digunakan Semenanjung Malaysia, kerana apabila nama sekarang digunakan ramai kaum-kaum lain yang asalnya adalah pendatang mula lupa daratan dan lupa diri dan dengan angkuh dan bangga mendesak berkaitan ketuanan melayu.

Apa yang kita hendak lakukan bukanlah menidak kaum lain,tetapi kaum lain yang membuatkan kaum asal negara ini mula terhakis keistimewaan dan hak-hak yang seharusnya diperolehi tanpa diganggu gugat oleh mana-mana pihak.

Marilah NGO-NGO melayu menyahut cabaran ini.....

Biar "penduduk dunia semenanjung tanah melayu" sedar bahawa kaum melayu jangan dipermainkan sebagaimana kita melihat USA menjalankan hukuman mati keatas Saddam Hussein semasa rakyat dunia meraayakan Hari Raya Korban....

8 comments:

paneh said...

alangkah baiknya jika sejak dulu nama Tanah Melayu itu tidak ditukar.

Hamirdin b Ithnin said...

UMNO khianat kepada melayu. kenapa taat sangat kepada UMNO. Taatlah kepada Allah!

Yb Nasir said...

add,jangan cepat melatah,kan saya sudah memohon maaf,untuk pengetahuan add keceriaan dan design blog ini diurus oleh pegawai saya,dan bukan saya delete comment add dan lain-lain,saya hanya menulis mungkin pegawai saya terlalu proaktif,harap add faham

WY Kam 甘永元 said...

Haha. Lawak benar! Apasal tak panggil je Kesultanan Melaka, ataupun Nusantara ke, ataupun Chersonesus Aurea ke.

Muhammad Azli Shukri said...

mereka ni tak faham2 ke..

Yb Nasir said...

add,biasa lah adat bertanding,ada menang ada kalah,pada mulanya memaang kita yakin bukan sahaja saya malah semua jentera yakin bn dapat mengekalkan kerusi,bagi saya,saya juga nampak benda itu kerana di petiundi yg saya jag memang bergerak dan pertiundi saya menang,jadi semua ini berlaku secara mengejut dan kita akan perbaiki dari masa ke semasa,harap add faham

add said...

Terima kasih datuk yb nasir,

Saya pun faham adat bertanding ada menang dan kalah, namun level confident terlalu tinggi dan "buat-buat tinggi" sebelum pilihanraya yang mnyebabkan BN kalah teruk.

Situasi ni berlaku dan disedari sebelum penamaan calon lagi... "keluarga" saya salah seorang yang datang ke trg untuk menolong wakin BN kita namun, "fanatik" ahli Pas dan "penyelewengan"dalam Bn sendiri membuatkan Bn terpaksa pasrah....

Anonymous said...

Sekadar mengingatkan. Amalkan doa ini.

Dari Surah Al-Baqarah ayat 286, bermaksud;

"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah Pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir".